Emlak Ofisi Nasıl Açılır? 2023 Emlak Ofisi Açma Şartları

Emlak sektörü, farklı gayrimenkulleri profesyonel olarak alıp satma işiyle ilgilenir. Günümüzde pek çok kişi emlak ofisi açarak daha geniş kitlelere hitap etmek ister. Özellikle gayrimenkul sektörünün hızla gelişmesi ve hiç bitmeyen bir sektör olması, pek çok kişiyi bu sektöre iter. Üniversitelerde emlak ve gayrimenkul ile ilgili bazı bölümler vardır. 

Emlak ofisi açmak ise gayrimenkul uzmanlarının genellikle ilk aşamalarındandır. Ancak emlak ofisi nasıl açılır, şartları nelerdir, hangi belgeler gerekir gibi sorular akıllara gelmektedir. Siz de gayrimenkul alanında daha fazla kişiye hitap etmek istiyorsanız, emlak ofisi açmalısınız. Bu süreçle ilgili bilgileri öğrenmek için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Emlak Ofisi Nasıl Açılır?

Emlak Ofisi Nasıl Açılır?

Emlak ofisi açmak için yapmanız gereken, sizden talep edilen belgeleri ve şartları yerine getirmenizdir. İlgili yerlerden alacağınız belgeler ile emlak ofisi açma girişiminde bulunabilirsiniz. Emlak ofisi açmak için almanız gereken sertifikalar şunlardır:

  • MEB Onaylı Emlak Danışmanlığı Sertifikası: Bu sertifika, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilir. Emlak sektöründe çalışmak istiyorsanız bu sertifikayı alarak bilgi ve yeterliliğinizi kanıtlayabilirsiniz. Sertifikanızı aldıktan sonra emlak alım-satım alanında hizmet vermeye başlayabilirsiniz. 
  • Emlak Yetki Belgesi: Emlak sektöründe çalıştığınız süre boyunca etik değerlerle ve dürüst bir şekilde hareket etmenizi sağlayan bir belgedir. Bu belgeyi aldıktan sonra emlak alım satımı, kiralama ve yönetim gibi işleri yasal bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Emlak Yetki Belgesi alabilmek için şu şartlar gereklidir:
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • En az ilkokul mezunu olmak
  • Eski hükümlü ya da suçlu olmamak
  • Konkordato ilan etmemiş olmak
  • İflas ve icra kanun koşullarını yerine getirmek

Emlak ofisi açmak için başvuruda bulunurken ise sizden şu belgeler talep edilir:

  • İşletmeye ait kira sözleşmesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Emlak meslek odasına kayıtlı olduğunuza dair belge
  • İşletme açılışı bildirme belgesi
  • Maliye Bakanlığı kaydı
  • Bağ-Kur kaydı
  • Çevre Temizlik Belgesi
  • Sanayi Dernek Kaydı
  • Açılış harcının ödendiğini gösteren belge
  • Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıtlı olduğunuzu gösteren belge
  • Esnaf kefalet belgeleri
  • Vergi Dairesinden alınan belge
  • Zabıta Müdürlüğü’ne ödenen makbuz
  • 6 kg yangın tüpüne sahip olduğunuzu gösteren belge

2023 Emlak Ofisi Açma Şartları

2023 yılında emlak ofisi açmak için gerekli şartları yerine getirerek siz de bu sektörde işlerinizi büyütebilirsiniz. Bu şartlar şu şekilde sıralanabilir:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak
  • MEB onaylı emlak danışmanlığı sertifikası almak
  • Emlak yetki belgesine sahip olmak
  • En az 20 m2 ofis kurmuş olmak
  • T.C. vatandaşı olmak
  • Suç ve ceza yükümlülüğü olmamak
  • Yüz kızartıcı suçlardan adli sicil kaydı bulundurmamak

Yukarıda sayılan tüm şartları yerine getiriyorsanız emlak ofisinizi açmak için başvuruda bulunabilirsiniz. Emlak ofisinizi kurduktan sonra ise başarılı olmak için bazı yöntemler uygulamalısınız. Bu yöntemler arasında şunlar yer alır:

  • Müşteri portföyünüzü erkenden oluşturarak daha kısa süre içinde kitlenize hitap edebilirsiniz.
  • Online reklamcılık ve sosyal medyanın gücünden yararlanabilirsiniz.
  • Profesyonel bir CRM sistemi kullanarak emlak ofisinizin müşteri ilişkilerini kolayca yönetebilirsiniz.
  • Pazar analizi yaparak gayrimenkulleriniz için en iyi fiyatı tespit edebilirsiniz.
  • Kişisel web sitenizi tasarlayarak müşterilerinizin size daha kolay ulaşmasını sağlamalısınız.

Emlak sektöründe yer almak için siz de bir emlak ofisi açmak istiyorsanız, bu süreçte ihtiyacınız olan pek çok konuda Revy’den destek alabilirsiniz. Müşteri ilişkilerinizi, ekibinizi ve portföyünüzü yönetmek için Revy CRM sistemini kullanabilir ve emlak ofisinizin pek çok ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Yorum Yap

Günümüzde, birçok hizmet sektöründeki müşteriler, yaşamak istedikleri deneyimler için hizmet alıyor ve ödeme yapıyor. Değişen ve gelişen dijital dünyada emlak danışmanları da daha iyi satış yapabilmek için müşterilerine en iyi deneyimleri sunmak zorunda. Çünkü müşterilerin artık beklemeye tahammülü yok. Müşteriler, emlak danışmanına sordukları soruların cevabını kısa sürede almak istiyor ve daha verimli, hızlı hizmet talep ediyorlar. Bu durumda, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve onlara mümkün olan en kısa sürede uygun cevapları verebilmek için uygulamalara, teknolojik gelişmelere ihtiyaç duyuluyor....

Ancak, emlak danışmanlarının işlerini hızlı ve kaliteli yapmasını engelleyen birtakım sorunlar meydana gelebiliyor. Bu sorunlardan bazılarını sizler için listeledik:

Alıcı Yönetimi Eksiklikleri:

Sınırılı müşteri takip araçları nedeniyle satış fırsatlarının kaçırılması

Portföy ve Mülk Sahibi ile İlgili Sorunlar:
Mülk sahiplerinin satış/kiralama süreçlerini takip edememesi

Diğer Emlakçılar ve Ofis ile Paylaşım:
Emlakçılar arası iletişim ve paylaşımın markalar olması veya kısıtlı kalmasının portföylerin işleme dönüş süresini uzatması

Pazarlama:
Sınırlı pazarlama araç ve kanalları nedeniyle alınan portföylerde satışların düşük olması ve pazarlama araçlarının ekstra uzmanlık gerektirmesi, maliyetli olması

Müşteri Memnuniyeti:
Sektörde hizmet ve uygulama standartlarının henüz istenilen düzeye gelmemiş olması ve denetlenme sorunları

Doküman Yönetimi ve Arşivleme:
Gerekli eski belgelere, ofis şablonlarına dokümanlarına erişmede zorlukların yaşanması

Tüm bu sorunlar düşünüldüğünde, hepsine çözüm olabilecek ve gayrimenkul sektöründe hızı, verimliliği artıracak bir uygulamaya ihtiyaç olduğu sonucuna ulaşılıyor. Revy App tam da bu noktada devreye giriyor. En genel tanımıyla gayrimenkul profesyonellerine özel dijital iş platformu olan Revy App, CRM tabanlı mobil uygulama sayesinde, müşteri ilişkilerinizi, tüm dökümanlarınızı, ilanlarınızı, portföylerinizi ve ekibinizi basitçe yönetebileceğiniz tamamen emlak danışmanları ve emlak ofisleri düşünülerek tasarlandı.

Gayrimenkul Danışmanı Nedir?
Gayrimenkul satın almayı, kiralamayı ya da gayrimenkul satmayı, kiraya vermeyi planlayan müşterilerle çalışan, ofis, arsa, mülk gibi portföyleri tanıtan ve müşteri beklentileri doğrultusunda çözümler sunan kişiler gayrimenkul danışmanı olarak tanımlanır.

“Gayrimenkul danışmanı ne iş yapar?” arama motorlarında en sık aranan sorular arasındadır. Gayrimenkul sektöründe bütünsel olarak hizmet veren gayrimenkul danışmanlarının birçok görev tanımı bulunmaktadır.

Müşterilerinin ihtiyaçlarını iyi analiz etmek, gayrimenkul danışmanının en önemli görevlerinden biridir. Müşterinin ekonomik durumunu, beklentilerini, ihtiyaçlarını doğru anlayan emlak danışmanları, müşteri ihtiyacına uygun portföyler sunabilir. Bu da satış ya da kiralama sürecinin çok daha hızlı ve verimli geçmesi demektir. Böylece hem müşteri hem de gayrimenkul danışmanı süreçten memnun kalacaktır.

Gayrimenkul satmak isteyenlerle bağlantı geliştirmek ve portföy almak da gayrimenkul danışmanının görev tanımları arasındadır. Satış ya da kiralama yapacak müşteri kitlesi oluşturmadan yani elinde portföyler olmadan müşteri ağını geliştirmek ve alıcılarla irtibat kurmak mümkün olmayacaktır.
Konut satın almak ya da kiralamak isteyen müşteri kitlesine ulaşmak gayrimenkul danışmanı için oldukça önemlidir. Bunu sağlayabilmek için de bol bol tanıtım yapmak gerekecektir. Bu noktada dijital pazarlama ve internet reklamcılığı oldukça iyi sonuçlar alınmasına yardımcı olabilir. Yani gayrimenkul danışmanının dijital araçlara hakim olması ya da dijital araçlara hakim kişi/şirket bağlantıları kurması faydalı olacaktır.

Gayrimenkul danışmanı, bölgesini iyi tanımalıdır. Bölgesinin avantajlarını, dezavantajlarını bilen ve müşterilerine bunları olabilecek en doğru şekilde aktarabilen gayrimenkul danışmanları rakiplerinden bir adım öndedir.

Müşterilerle sürekli iletişim kurmak ve sorularına anında dönüş sağlamak, gayrimenkul danışmanı için çok önemlidir. Bu sayede hem mevcut müşterilerde müşteri memnuniyeti sağlanır hem de potansiyel müşterilere ulaşmak mümkün olur.

Güncelde kalmak gayrimenkul danışmanı için bir gerekliliktir. İyi bir gayrimenkul danışmanı her zaman sektörünü yakından takip eder ve gelişmeleri işine adapte eder.

Müşteri bilgilendirmek, yönlendirmek ve onlara emlak sektöründe danışmanlık yapmak da gayrimenkul danışmanın iş tanımları arasındadır.

Satış ve alış sırasında gereken belgeleri düzenlemek ve takibini yapmak da gayrimenkul danışmanının sorumluluğundadır.

Revy ile Gayrimenkul Pazarlaması Nasıl Yapılır?
Revy App, gayrimenkul danışmanları için özel olarak tasarlanan, bütünsel bir uygulamadır.

Emlak danışmanlarını ve ofisleri iş süreçlerini yaparken hızlandırmak, işlerini kolaylaştırmak ve verimli hale getirip sürecin tüm aşamalarının ölçülebilir ve takip edilebilir hale getirmek üzerinde kurulan uygulama, mobil durumda olan danışmanlar içinse nerede olurlarsa olsunlar, işlerinin tüm süreçlerini yönetmelerini sağlamayı amaçlar.

Revy App; müşteri yönetimi, portföy yönetimi, pazarlama araçlarından, müşteri memnuniyet anketine, doküman yönetimi ve raporlama modüllerine kadar gerekli geniş bir hizmet yelpazesi sunacak şekilde tasarlanmıştır. Yani Revy App araçları ile gayrimenkul pazarlama süreci tamamen profesyonel bir şekilde yönetilebilir.