emlak-fotografi

Emlak Fotoğrafı Nasıl Çekilir? Emlak Fotoğrafı Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğru bir emlak fotoğrafı, gayrimenkulün satışı açısından büyük önem arz eder. Alıcılar, gayrimenkulün öncelikle fotoğraflarını görür ve bu fotoğraflar göre o taşınmaz hakkında ilk kararı verir. Kaliteli ve profesyonel bir şekilde çekmeniz gereken gayrimenkul fotoğrafları, alıcıların ilk kararını olumlu etkiler. Ancak bu, gayrimenkule ait olmayan özellikleri varmış gibi göstermek demek değildir. Emlak fotoğraflarında gayrimenkulü gerçekte olduğu gibi yansıtmanız önemlidir. Aksi takdirde müşteriler, fotoğrafta gördüklerini fiziksel olarak göremediğinde o taşınmazı almaktan vazgeçebilir. 

Profesyonel bir şekilde emlak fotoğrafı çekmek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken pek çok unsur vardır. Bu püf noktaları sayesinde emlak sitelerinde bulunan ilanlarda gayrimenkullerinizi daha çekici hale getirebilirsiniz. Böylece müşterilerinize maksimum güven ve hizmet sağlayarak satın alma davranışlarını olumlu yönde etkileyebilirsiniz. Emlak fotoğrafçılığı konusunda teknik, fiziksel ve içeriksel olarak dikkat etmeniz gerekenleri öğrenmek için yazının devamını okuyabilirsiniz.

emlak-fotografi-cekimi

Fotoğrafların Satıştaki Önemi

Ev ya da herhangi bir gayrimenkul satın almak isteyen kişiler, çağımızda öncelikle online olarak araştırma yapar. Pek çok emlak web sitesi olduğundan kişiler bu sitelerden kendilerine uygun ilanları bulup inceler ve zaman kazanmak ister. Çok sayıda gayrimenkul ilanı olduğu düşünüldüğünde, başarılı fotoğraflara sahip ilanların öne çıkacağı açıkça görülebilir. Çünkü insanların alacakları gayrimenkule dair kriterlerinden en önemlilerinden biri de görünümüdür. 

Yapılan pek çok araştırma, gayrimenkul satın almak isteyen kişilerin fotoğraflara göre karar verdiğini gösterir. Dolayısıyla elinizde olan bir gayrimenkulü, en doğru ve profesyonel şekilde yansıtmanız çok önemlidir. Gayrimenkul ne kadar iyi olursa olsun, onun internetteki temsili zayıf olursa alıcıya ulaşması zor hale gelir. İyi bir emlak fotoğrafının nasıl çekileceğine dair püf noktaları öğrenmeniz çok önemlidir.

Fotoğraf Çekimi İçin Doğru Makine ve Lens Seçimi

Gayrimenkulün fotoğraflarını çekeceğiniz ekipmanların kaliteli olduğundan emin olmalısınız. Bir fotoğrafın kaliteli görünmesi için profesyonel ekipmanlara gerek vardır. Eğer telefonunuzun kamerası yeterince iyi değilse, profesyonel bir fotoğraf makinesi almalısınız. Bu makineye uygun lensi tercih ederek gayrimenkulleri en iyi şekilde yansıtabilirsiniz.

Gayrimenkulün fotoğrafını çekmek için telefonunuzun kamerası yeterliyse, mutlaka en profesyonel fotoğrafı yakalayana kadar çekim yapmalısınız. Gerekirse bu alanda bir uzmandan destek alabilirsiniz. Profesyonel bir şekilde emlak fotoğrafçılığı yapan kişiler, ellerindeki kaliteli ekipmanlar ile gayrimenkullerin fotoğraflarını çekebilir. Böylece emlak fotoğrafı çekimi için ekstra vakit ayırmanıza gerek kalmaz ve profesyonel hizmet alabilirsiniz.

emlak-fotografi-nasil-cekilir

Mülkün Temiz ve Düzenli Olması

Fotoğrafını çekeceğiniz alanın düzenli ve temiz olması, fotoğrafın başarısı açısından önemli bir unsurdur. Boş bir gayrimenkulün fotoğrafını çekecekseniz; kir, toz ve inşaat kalıntılarını mümkün olduğunca temizlemelisiniz. Eşyalı bir evin fotoğraflarını çekerken ise her şeyin düzenli olduğundan emin olmalısınız; bu sayede evin ana özelliklerinin ön plana çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Ortamı çekime uygun hale getirerek düzenli ve temiz görünmesini sağlarsanız, en iyi fotoğrafları çok daha kolay bir şekilde çekebilirsiniz. Aynı zamanda gayrimenkulün bu temiz ve tertipli görünümü alıcılar açısından da olumlu bir özelliktir. Taşınmaza dair iyi fikir geliştirerek satın alma kararlarını buna göre verebilirler.

Işığın ve Açının İyi Ayarlanmış Olması

Kaliteli bir fotoğraf elde edebilmek için kesinlikle ışığa önem vermelisiniz. Işık kontrolü sayesinde gayrimenkulün en iyi fotoğraflarını çekmeniz mümkündür. Çekim yapmadan önce saati kararlaştırarak, tam zamanında fotoğrafları çekmelisiniz. Mümkünse güneşli bir gün seçerek gündüz çekim yapmalısınız. Alandaki ışığa ters kamera açısı ayarlayarak mülkün en aydınlık ve net şekilde görünmesini sağlayabilirsiniz.

İlanı inceleyen müşterilerin ilk izlenimi açısından gayrimenkulü en iyi ve doğru açıdan fotoğraflamak önemlidir. Açı kontrolü yaparken ilgili mülke dair en iyi algıyı oluşturmaya özen göstermelisiniz. Başarılı bir izlenim oluşturarak müşterilerinize daha iyi hitap edebilirsiniz. Hatta mümkünse yukardan çekim yaparak ilgili mülkü tek bir fotoğrafa sığdırabilirsiniz. Böylece müşterilerinizin daha kapsamlı izlenime sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle dubleks ve triplex yapılarda yukarıdan çekim çok önemlidir.

emlak-fotograf-cekim

Vurucu Bir Özelliğin Öne Çıkarılması

İlana koyacağınız gayrimenkul hangi özelliği ile öne çıkıyorsa, bunu fotoğraflarda kesinlikle öne çıkarmalısınız. Örneğin; evin geniş bir salona sahip olması gibi avantajı varsa, fotoğraflar ile bu genişliği yansıtabilmelisiniz. Kendinden dolaplı olması gibi bir özelliğe sahipse, pek çok müşteri için bunun önemli olduğunu unutmadan, dolapların fotoğraflarını da ilana ekleyerek gayrimenkulü çok daha başarılı bir şekilde pazarlayabilirsiniz.

Gayrimenkulün avantajlı özelliklerini ilan açıklamalarına yazmakla birlikte tüm bu avantajları yakından fotoğraflayabilirsiniz. Böylece müşterilerinizin bu özellikler hakkında daha detaylı ve net fikre sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Emlak fotoğrafçılığı alanında hizmet veren profesyonellerden bu konuda destek alabilir ve taşınmaza ait vurucu özelliklerin daha iyi bir şekilde öne çıkmasını sağlayabilirsiniz. 

Etkileyici emlak fotoğraflarınızı çekip ilanlarınızı oluşturduktan sonra tüm gayrimenkullerinizi kolayca yönetebilmek için REVY’i kullanabilirsiniz. Tek bir platform üzerinden ilanlarınıza ve müşterilerinize ulaşarak hizmet kalitenizi artırabilirsiniz. Dijital sektörde ihtiyacınız olan tüm araçlar Revy’de elinizin altında!

Yorum Yap

Günümüzde, birçok hizmet sektöründeki müşteriler, yaşamak istedikleri deneyimler için hizmet alıyor ve ödeme yapıyor. Değişen ve gelişen dijital dünyada emlak danışmanları da daha iyi satış yapabilmek için müşterilerine en iyi deneyimleri sunmak zorunda. Çünkü müşterilerin artık beklemeye tahammülü yok. Müşteriler, emlak danışmanına sordukları soruların cevabını kısa sürede almak istiyor ve daha verimli, hızlı hizmet talep ediyorlar. Bu durumda, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve onlara mümkün olan en kısa sürede uygun cevapları verebilmek için uygulamalara, teknolojik gelişmelere ihtiyaç duyuluyor....

Ancak, emlak danışmanlarının işlerini hızlı ve kaliteli yapmasını engelleyen birtakım sorunlar meydana gelebiliyor. Bu sorunlardan bazılarını sizler için listeledik:

Alıcı Yönetimi Eksiklikleri:

Sınırılı müşteri takip araçları nedeniyle satış fırsatlarının kaçırılması

Portföy ve Mülk Sahibi ile İlgili Sorunlar:
Mülk sahiplerinin satış/kiralama süreçlerini takip edememesi

Diğer Emlakçılar ve Ofis ile Paylaşım:
Emlakçılar arası iletişim ve paylaşımın markalar olması veya kısıtlı kalmasının portföylerin işleme dönüş süresini uzatması

Pazarlama:
Sınırlı pazarlama araç ve kanalları nedeniyle alınan portföylerde satışların düşük olması ve pazarlama araçlarının ekstra uzmanlık gerektirmesi, maliyetli olması

Müşteri Memnuniyeti:
Sektörde hizmet ve uygulama standartlarının henüz istenilen düzeye gelmemiş olması ve denetlenme sorunları

Doküman Yönetimi ve Arşivleme:
Gerekli eski belgelere, ofis şablonlarına dokümanlarına erişmede zorlukların yaşanması

Tüm bu sorunlar düşünüldüğünde, hepsine çözüm olabilecek ve gayrimenkul sektöründe hızı, verimliliği artıracak bir uygulamaya ihtiyaç olduğu sonucuna ulaşılıyor. Revy App tam da bu noktada devreye giriyor. En genel tanımıyla gayrimenkul profesyonellerine özel dijital iş platformu olan Revy App, CRM tabanlı mobil uygulama sayesinde, müşteri ilişkilerinizi, tüm dökümanlarınızı, ilanlarınızı, portföylerinizi ve ekibinizi basitçe yönetebileceğiniz tamamen emlak danışmanları ve emlak ofisleri düşünülerek tasarlandı.

Gayrimenkul Danışmanı Nedir?
Gayrimenkul satın almayı, kiralamayı ya da gayrimenkul satmayı, kiraya vermeyi planlayan müşterilerle çalışan, ofis, arsa, mülk gibi portföyleri tanıtan ve müşteri beklentileri doğrultusunda çözümler sunan kişiler gayrimenkul danışmanı olarak tanımlanır.

“Gayrimenkul danışmanı ne iş yapar?” arama motorlarında en sık aranan sorular arasındadır. Gayrimenkul sektöründe bütünsel olarak hizmet veren gayrimenkul danışmanlarının birçok görev tanımı bulunmaktadır.

Müşterilerinin ihtiyaçlarını iyi analiz etmek, gayrimenkul danışmanının en önemli görevlerinden biridir. Müşterinin ekonomik durumunu, beklentilerini, ihtiyaçlarını doğru anlayan emlak danışmanları, müşteri ihtiyacına uygun portföyler sunabilir. Bu da satış ya da kiralama sürecinin çok daha hızlı ve verimli geçmesi demektir. Böylece hem müşteri hem de gayrimenkul danışmanı süreçten memnun kalacaktır.

Gayrimenkul satmak isteyenlerle bağlantı geliştirmek ve portföy almak da gayrimenkul danışmanının görev tanımları arasındadır. Satış ya da kiralama yapacak müşteri kitlesi oluşturmadan yani elinde portföyler olmadan müşteri ağını geliştirmek ve alıcılarla irtibat kurmak mümkün olmayacaktır.
Konut satın almak ya da kiralamak isteyen müşteri kitlesine ulaşmak gayrimenkul danışmanı için oldukça önemlidir. Bunu sağlayabilmek için de bol bol tanıtım yapmak gerekecektir. Bu noktada dijital pazarlama ve internet reklamcılığı oldukça iyi sonuçlar alınmasına yardımcı olabilir. Yani gayrimenkul danışmanının dijital araçlara hakim olması ya da dijital araçlara hakim kişi/şirket bağlantıları kurması faydalı olacaktır.

Gayrimenkul danışmanı, bölgesini iyi tanımalıdır. Bölgesinin avantajlarını, dezavantajlarını bilen ve müşterilerine bunları olabilecek en doğru şekilde aktarabilen gayrimenkul danışmanları rakiplerinden bir adım öndedir.

Müşterilerle sürekli iletişim kurmak ve sorularına anında dönüş sağlamak, gayrimenkul danışmanı için çok önemlidir. Bu sayede hem mevcut müşterilerde müşteri memnuniyeti sağlanır hem de potansiyel müşterilere ulaşmak mümkün olur.

Güncelde kalmak gayrimenkul danışmanı için bir gerekliliktir. İyi bir gayrimenkul danışmanı her zaman sektörünü yakından takip eder ve gelişmeleri işine adapte eder.

Müşteri bilgilendirmek, yönlendirmek ve onlara emlak sektöründe danışmanlık yapmak da gayrimenkul danışmanın iş tanımları arasındadır.

Satış ve alış sırasında gereken belgeleri düzenlemek ve takibini yapmak da gayrimenkul danışmanının sorumluluğundadır.

Revy ile Gayrimenkul Pazarlaması Nasıl Yapılır?
Revy App, gayrimenkul danışmanları için özel olarak tasarlanan, bütünsel bir uygulamadır.

Emlak danışmanlarını ve ofisleri iş süreçlerini yaparken hızlandırmak, işlerini kolaylaştırmak ve verimli hale getirip sürecin tüm aşamalarının ölçülebilir ve takip edilebilir hale getirmek üzerinde kurulan uygulama, mobil durumda olan danışmanlar içinse nerede olurlarsa olsunlar, işlerinin tüm süreçlerini yönetmelerini sağlamayı amaçlar.

Revy App; müşteri yönetimi, portföy yönetimi, pazarlama araçlarından, müşteri memnuniyet anketine, doküman yönetimi ve raporlama modüllerine kadar gerekli geniş bir hizmet yelpazesi sunacak şekilde tasarlanmıştır. Yani Revy App araçları ile gayrimenkul pazarlama süreci tamamen profesyonel bir şekilde yönetilebilir.